Wachttijden

Devotas doet er alles aan geen wachttijden te hebben. De wachttijden op de website worden iedere maand geactualiseerd. Devotas biedt:

  • Psychologische hulpverlening aan volwassenen; Zorgvraagtype 1 tot en met 4.
  • Psychologisch hulpverlening aan kinderen en jeugdigen tot 18 jaar.

AWT = Aanmeldingswachttijd in weken
BWT = Behandelingswachttijd in weken

Locatie AWT BWT
Jeugd tot 18 jaar Oud-Beijerland 5 1
Volwassenen Oud-Beijerland 3 1
Jeugd tot 18 jaar Barendrecht 5 1
Volwassenen Barendrecht 3 1

Om de voortgang en vooruitgang van uw traject zoveel mogelijk te kunnen waarborgen, zullen er meerdere afspraken met u ingepland gaan worden. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Wachttijden BGGZ en SGGZ-2

Soms kunt u sneller terecht; Wij adviseren u telefonische contact op te nemen voor de meest actuele informatie over de wachttijden. Mogelijk is er meer ruimte op de planning gekomen, waardoor de wachttijd korter is geworden. U kunt misschien veel eerder op een afspraak komen. Binnen Devotas geldt dat als u op de eerste afspraak bent geweest, de behandeling gelijk zal starten. Als het gaat om Jeugdzorg zal het startmoment van de behandeling afhankelijk zijn van de schriftelijke toewijzing van uw gemeente.

Wachttijden BGGZ en SGGZ

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).