Gezondheid 2.0

De impact van een slechte gezondheid is niet altijd expliciet te zien op de balans van een bedrijf. En toch zien we steeds vaker bij bijna alle arbeidskrachten in de hele wereld een groei die een zware last legt op de kostengroei voor de bedrijven.

Aanzienlijke kostenbesparingen kunnen worden bereikt door mensen gezond te houden, optimaliseren van zorg en het verminderen en vertragen van de progressie van de ziekte geassocieerd met een slechte levensstijl.

Devotas stelt een innovatief concept met in de kern werknemer empowerment, persoonlijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid op het gebied van gezondheid en leefstijl. Niet langer gedreven door lange termijn consultancy of top down inmenging in de persoonlijke levens van mensen, maar door de gebruiker gegenereerde actie en betrokkenheid worden gepromoot.

Via zelf-duurzaam ondernemen gezondheid gemeenschappen zorgen wij voor de juiste organisatorische context en de juiste gereedschappen en technologie die informatie op multi level deelt, werknemer interactiviteit en participatie zal een hefboomeffect hebben op gemeenschapsgerichte gezondheid initiatieven.

Return of investment (ROI) en toegevoegde waarde Het World Economic Forum analyseerde het effect van de werkplek wellness-programma’s zoals WOP’s en concludeerde dat ze het volgende kunnen bereiken:

  • 25-30% reductie in de medische en verzuim kosten, wat resulteert in een verhoogde productiviteit en lagere kosten voor werving en opleiding als minder werknemers met pensioen gaan of het bedrijf verlaten om gezondheidsredenen.
  • Gedrag gekoppeld aan een chronische ziekte risicofactoren kan gemiddeld € 400,00 per werknemer per dag besparen.

Werknemer Ondersteuningsprogramma U houdt ervan om de situatie aan te pakken, voordat dingen uit de hand lopen. U probeert het probleem aan te pakken en komt met een oplossing voor een specifieke collega. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan en zet daarmee druk op het lijnmanagement, HR en het potentieel van de onderneming. Verbondenheid en welzijn zijn inderdaad emotionele problemen. En kunnen op een gestructureerde manier worden behandeld.

Dit programma is een door werknemer gedragen programma, specifiek ontworpen om een verscheidenheid aan werkplek problemen te verlichten en te helpen elimineren. De bron van deze problemen kunnen zowel werk-gerelateerde of van persoonlijke aard zijn.

  • Geestelijke gezondheid  
  • Middelenmisbruik
  • Diverse verslavingen
  • Relatieproblemen
  • Ouderschap kwesties  
  • Financiële en wettelijke problemen
  • Emotionele problemen
  • Gezondheid en leefstijl

wp327588d7_01_06